• Regio's in Italië

  Weet u al naar welke regio u op vakantie wilt? Dan ziet u hier snel welke regio's er in het aanbod zitten.

  West-Italië

  Zuid-Italië

 • Het klimaat van Italië

  Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In het noorden is het kouder dan in het zuiden. Het klimaat is daar enigszins vergelijkbaar met dat van België en Nederland, maar met koudere winters en warmere zomers. Op Sicilië is het nog warmer en valt er minder neerslag.
  In de lente lopen de temperaturen al snel op naar aangename temperaturen en de prachtige Italiaanse natuur komt tot bloei. Nu is het nog niet té warm en is Italië in het voorjaar erg mooi. Gedurende de zomerperiode (juni, juli, augustus) is het in grote delen van Italië warm tot zeer warm. Vooral in het zuiden van Italië (omgeving Napels en de eilanden Sicilië en Sardinië) kunnen de temperaturen hoog oplopen.
  De winters in Italië zijn mild in het zuiden en centrale deel van het land. Echter in het noorden kan het zowel ‘s nachts als overdag vriezen en het kan er sneeuwen. In de Apennijnen en Dolomieten zijn er dan uitstekende skimogelijkheden in de wintersportgebieden.

  In vergelijking met het noorden van Italia heeft het kustgebied aan de Adriatische zee minder hoge temperaturen in de zomer en ook de luchtvochtigheidsgraad is lager. In de winter is het hier juist warmer. Het sneeuwt gemiddeld weinig aan de Adriatische kust, maar als het sneeuwt dan valt er ook veel. Het gebied heeft vaak te maken met de tramontana, de zeer sterke en koude noordoostenwind.

  De Ligurische kust heeft een mild zeeklimaat. In de zomer is de temperatuur gemiddeld slechts 23-25°C. Ook aan de Ligurische kust kan de tramontana zorgen voor sterke windvlagen, waardoor er hoge golven kunnen ontstaan.

  Aan de Tyrreense kust is het zomers heerlijk warm! Het klimaat aan de Tyrrheense kust kent warme zomers en zeer milde winters, de temperatuur komt bijna nooit onder het vriespunt.

Admin